891. A patient has come whose liver is soft,smooth and
tender.he is having dyspnoe and oedma leg.
Spot the Diagnosis?
Ans: Congestive heart failure.
892. A patient has come with severe epixtaxis,on examination
his liver is firm and nodular. Spot the diagnosis?
Ans: Portal cirrhosis.
893. A rundown patient of 65 has come. On plapation of his
liver it is hard and coarsely irregular.
Spot the diagnosis?
Ans: secondary carcinoma of the liver.
894: A patient has come. He complains of severe epistaxis. On
examination of his spleen it is palpable.
Ans: Cirrhosis of liver
895:A patient of rigor and fever has come. He is suffering
from a month or two. His total WBC count is only two thousand.
Ans :Kalazar
896:A patient has come. His liver is enlarged, hard and nodular.
Spot the diagnosis?
Ans: secondary deposit in liver.
897: A jaundiced patient has come. His gall bladder is found
to be enlarged.
Spot the
diagnosis?
Ans: Carcinoma head of pancreas.
898: A patient has come with intermittent jaundice &rigor
and intermittent colic.
Ans: stone in the common
bile duct.
899: A patient has come with a lump in the epigastrium. The
lump is firm, irregular, tender and having mobility.
Spot the diagnosis?
Ans: Carcinoma stomach.
900: A patient has come with a lump in the epigastrium. The
lump is less mobile and more tender.
Spot the diagnosis?
Ans: Subacute perforation of peptic ulcer.
No comments:
Post a Comment