921: Which view of radiography is essential to locate the
fracture of scaphoid bone?
Ans: oblique view
922: Special axial radiography is needed in fracture of which
bone
And: os calcis
923: Stereoscopic picture is needed in the diagnosis of
fracture of which bone?
Ans: Skull andPelvis
924: A patient has come with ecchymosis of arm. He has history
of injury in the arm from two days ago?
Ans: fracture of humerous
925: A child of 8 has been brought with injury to the arm
.there is formation of callous on the arm.Can you find the age of injury?
Arm: more than 10 days
926: A patient of severe injury has been brought in the
emergency.He has a blood per urethral , perineal haematoma and distended
urinary bladder.
Ans: urethral damage
927: A patient of bus accident has been brought. He has a
tumour like mass in the suprapubic region associated with strangury when
catheterised. Blood stained scanty urine comes.
Ans: injury to the urinary bladder.
928: A patient of injury has come with oedema and tenderness
of the anatomical snuff box.
Ans: Fracture of the
scaphoid bone
929 : A child of 10 has come with superficial ulceration of
cheek which heals at centre and active
at the periphery.
Ans: lupus vulgaris
930: A baby was born with a naevus in the mid line of the
small of the back
Ans: Spina bifida occulta
931: An adult male has come with many spider-naevi on the
chest and the abdomen. His spleen is palpable and not the liver
Ans : cirrhosis of the liver
932: A lady of 60 has
come with nodules of the maxxilary area of her face. It is hard to feel, there
is no pain and many capullaries on the
nodules are seen.
Ans: rodent ulcer.
933: A patient has been admitted for pain and swelling in
the knee joint.On X-ray ther is soft tissue sshadows and flex of calcification
are seen.
And Malignant csynovioma
No comments:
Post a Comment