911: A young male child of 10 has come with cervical
lymphoadenopathy. The glands are enlarged and feels rubbery. There is splenic
enlargement.
Ans: hodgekins disease
912: A patient of 50 has come with a hard irregular and
fixed lump in the right iliac fossa. On examination his right side of testis in
scrotum is missing.
Ans malignancy of retained testis.
913: A patient of60 has come with stricture of rectum. On
examination the stricture feels hards, irregular and fixed.
Ans Malignant stricture of rectum.
914: A lady of 40 has come with stricture rectum. She gives
the history of vaginal sore and inginal bobo.
Ans: lymphogranuloma inginal
915: A boy of 50 has
come with 2 cystic swelling one above the inguinal ligament and another just
below it. There is cross-fluctuation. On examination the fifth thorasic
vertebra is very tender on palpation.
Ans : Cold abcess due to Potts Disease.
916: A patient has come with multiple sinuses on mandible
with discharging pus sulphur granules.
Ans: Actinomycosis
917: A Patient has come. He complains of deep aching pain in
the metaphysis of lower end and of tibia aggravated by warmth. The bone is
thickened, irregular and tender.
Ans: Brodies abcess.
918: A patient has come with localised pitting oedema of the
scalp.He has a history of scalp-injury.
Ans: Potts puffy tumour.
919: In a suspected case of malignancy, the lymph gland of
the drainage area is not hard and fixed to the surrounding structure.
Ans: Enlargement is due to infection
920: A person has come with an ulcer. The ulcer looks
completely black.
Ans : Malignant
Melaloma
No comments:
Post a Comment